dijous, 26 de novembre del 2009

26 de novembre del 2009

Ens hem reunit tot el grup per avançar en el treball; hem cercat la informació que creiem més adequada pel nostre projecte. Amb aquesta informació ens hem platejat diverses qüestions, que creiem que ens ajudarà a entendre-ho millor i poder fer un treball clar. Per poder respondre les nostres preguntes, que ens havíem plantejat inicialment, a part d'internet també hem buscat a l'enciclopèdia i un diccionari; encara que els nostres resultats al diccionari no han sigut gaire positius.

Us mostrem uns "links" on hem trobat la gran part de la informació:

http://www10.gencat.net/sac/AppJava/tramit_fitxa.jsp?codi=4088 (aquí hem pogut trobar com per poder fer ús d'un desfribil·lador, si s'ha de tenir uns permís per utilitzar-lo o disposar-ne d'un).

http://es.wikipedia.org/wiki/Desfibrilaci%C3%B3n_y_cardioversi%C3%B3n_el%C3%A9ctrica(hem pogut entendre que és el desfibril·lador i perquè serveix).

Pel proper dia:

Ens hem proposat fer un informe sobre els aspectes generals del desfibril·lador i penjar-lo al Dropbox perquè tots els components del grup poguem manipular el document i poder realitzar canvis i correccions.
La Jasmín publicarà al Dropbox un document en el que hi hagi constància de que és el desfibril·lador i per què serveix; l'Enya afegirà al document qui el pot fer servir i sota quines situacions, i l'Eloi i la Cristina es documentaran sobre el tema gràcies al document publicat i intentaran elaborar les preguntes d'una entrevista per a un regidor de l'ajuntament arbúcienc per qüestionar-li perquè volien posar un desfibril·lador al poliesportiu.


Fet per tot el grup.

dimarts, 24 de novembre del 2009

FITXA TÈCNICA

FITXA TÈCNICA:
El nostre projecte de recerca està dins l'àmbit de la cardiologia.

QUÈ VOLEM ACONSEGUIR?
-Volem saber com funciona un desfibril·lador,i sota quines causes el podem fer servir.
-Si trobem segur que l'utilitzin persones inexpertes l'utilitzin en cas d'emergència.
-Si és necessari incorporar-los en espai públics, com per exemple: gimnàs, poliesportius, aeroports...
-I en el cas particular d'aquí Arbúcies, perquè en volien posar un al poliesportiu.

COM HO PODEM ACONSEGUIR?
-A través de la documentació que estigui al nostre abast, i fer una entrevista a un cardiòleg.
-Parlar amb la gent que s'encarrega dels llocs públics on pensàven posar desfibril·ladors, i per què en volíen posar.
-Anar a l'ajuntament d'Arbúcies, i sol·licitar informació i/o entrevistes
amb els regidors encarregats d'aquest tema.
Avui ens han ensenyat una programa anomenat DropBox, que és una eina molt útil alhora de fer aquesta mena de treballs. És un programa on pots guardar tota la informació, i també la pots compartir, i si algú vol modificar algun document, els canvis es guardaran, i l'original es quedarà durant 30 dies.
Durant el començament d'aquesta setmana haurem de fer proves per saber com funciona aquest programa, i llavors ja hi afegirem la informació adequada.

dimarts, 10 de novembre del 2009

Començem el treball.

Fins ara hem estat buscant un tema que ens agrades a tots els membres del grup. Ara que hem trobat l'àmbit en que estarà enfocat el treball hem realitzat:- La PODA(H).
Hem d’intentar concretar un tema dins l'àmbit de la Cardiologia que sigui Pràctic, Objectivable, Delimitat i que estigui al nostre Abast. Dins d'aquesta selecció hem dubtat amb alguns temes.
Però finalment hem extret els següents:

· L’ús del desfibril·lador.
· Seguiment d'una persona que ha patit una malaltia cardiovascular.
· Concretar sobre una malaltia coronaria i circulatòria no molt comuna.


Pel pròxim dia ens hem proposat fer la fitxa tècnica, a part d’acabar de retocar i preparar el blog per poder dur a terme el projecte de recerca correctament.